2022-06-05 529 浏览
昨日约人去睇戏, 顺便去食火㶽, 所以之前book这间火㶽店尝试, 入到去超多人.  拿位后,  开始三重奏. 第一奏, 侍应问我们鸡的辣度, 所以要中辣.  佢特别地方要自已炒, 每2分钟炒一次, 炒四次就可以, 而且任食. 对我来说, 中辣算是合适.  我估小辣唔算好辣, 唔系好食得辣可以选小辣.  鸡肉好嫩滑, 味道野味, 令人好想不断想食, 但切记要忍住不要加鸡煲, 你会好怏饱因份量好多.第二奏, 之后叫侍应上海鲜盘, 样子好靓仔, 打卡一流.  鲍鱼, 圣子, 粉丝扇贝好鲜甜, 但虾, 蚬太细只冇口戚, 而且食唔出鲜甜, 整体ok.第三奏, 火㶽开始.  如果四人以上, 可送竹丝鸡炖汤, 但我们只有二人, 所以叫免费汤底,  最重要第三奏是牛颈脊, 侍应会提客人在社交平台留言, 赞like, 可免费任食牛颈脊, 一般任食牛肉只有嫩, 但冇牛味, 比较普通, 但这裹牛颈脊有咬口, 少少牛味, 唔会好肥, 真是很, 最重要每次都同一质素, 唔会下降如果唔食牛, 都有猪, 而且几靓, 嫩口而冇肉味, 食少少可以火㶽后, 仲有椰汁雪燕, 可中和口中火㶽味和润口, 不过编甜, 如果放少
麻辣鸡煲

海鲜盘

, 最重要每次
都同一质素, 唔会下降
牛颈脊

pork

火㶽后, 仲有椰汁雪燕, 可中和口中火㶽味和润口, 不过编甜, 如果放少糖好少少.  全餐火㶽每位$328, 无限时到12点, 食物质素以任食来说算高质
题外话/补充资料: 饮品选择较少, 如果有手工饮品更好. 另外, 配料选择较少, 不过食上面食物都饱, 不用配料. 最唔好环境太细, 好嘈
2022-06-04
麻辣鸡煲