2023-06-28 813 浏览
同朋友两个中午去左呢间屯门隐世既泰国菜lunch由于呢间野好旺,平时都比较难食到,趁今日专程黎食就试多啲野。我地一去到,职员都比两杯甜既冻茶,系炎热嘅天气真系透心凉!两个人食左6样野,分别系马拉盏炒通菜,烧猪颈肉,冬阴功汤,海鲜粉丝沙律,炒金边粉,同埋芒果黑糯米饭。马拉盏通菜好香好正下次一定会再食,好耐冇食过咁有镬气既马拉盏炒通菜。烧猪颈肉都好香烧既味道,一定唔系煎式烤焗出黎,配埋个酱更加野味冬阴功汤就不过不失,我自己就唔系好食得辣,所以都觉得好辣,个汤有好多菇同几粒虾,虾就应该就系雪藏虾,但39蚊一碗我都觉得系物超所值海鲜粉丝沙律对我黎讲都系好辣但味道上都系好食,好吸引!原本我地想叫烧牛肉沙律,但原来烧牛肉沙律只有晚市先有炒金边粉就系加单,都唔记得影相,但唔好食最后系芒果黑糯米,18蚊,一人份量,正
同朋友两个中午去左呢间屯门隐世既泰国菜lunch

马拉盏通菜好香好正
下次一定会再食,好耐冇食过咁有镬气既马拉盏炒通菜。

海鲜粉丝沙律对我黎讲都系好辣

炒金边粉就系加单,都唔记得影相,但唔好食

最后系芒果黑糯米,18蚊,一人份量,正
  • 烧猪颈肉