想当天是全日禁堂食的前一天,说好了要吃好一点,在Lunch前10分钟被烧到,即兴去尝尝这间日式小店~~小店主打丼饭,汤咖哩同小食,仲不定时有唔同既寄卖同光时饮品😚.自家制芝士汉堡扒汤咖喱定食 $72 /转乌冬$10汤咖喱总共有五款,实在忍唔住引诱嗌佐呢个🤤 本身每个丼都会包渍物,玄米茶/味噌汤(个汤有少少咸)~重头戏!芝士汉堡扒一食我惊艳佐😳点解厚肉得黎可以咁juicy,一啲都唔干,咬落啲肉又唔会散开,仲有佢pat芝士超邪恶,啖啖都充满肉汁咖哩同芝士三重奏,超爽🤤 而且个汤咖哩超有份量唔系讲笑,配料已经劲丰富:西兰花🥦茄子🍆菇,(大到有人话以为系鸡蛋既薯仔🥔(蠢无误🤭)全部都煮得刚好,个咖哩好香浓,乌冬放埋落去都唔会太辣同太咸岩岩好,食完啲配料我已经饱佐大半🙈好满足~~..南蛮炸大鸡丼 $62丼总共有四款,鸡!成碗都系鸡!!听讲外卖完返屋企个皮都keep到唔林,本身好惊食炸鸡会好干,但佢脆得黎之余仲会有油汁系入面,而且又唔会过油,同埋真系大大件,个丼除佐紫菜碎仲要有碎蛋做酱料~比较特别开胃,配搭起上黎好好食,虽然食完两大件我同事话好饱,但依然话下次要再食依个,佢话cp值超高!!.总结,

自家制芝士汉堡扒汤咖喱定食 $72 /转乌冬$10

南蛮炸大鸡丼 $62

南蛮炸大鸡丼

总结,强推大家去依间野~因为真系惊艳到我🙈小店虽然装潢简约,用高脚櫈同木枱就营造出舒服空间,有少少日式自修室感觉(?)主要采用自助形式,野食好有份量之余好有水凖!钟意食炸鸡既真系必试炸大鸡丼👍🏻 不过可能味道太浓,所以食完有啲口渴😂