2024-03-27
今日同朋友约咗去食omakase lunch,相比dinner lunch真系抵食,菜式又系差吾多,今次每人$498就可以享受11贯寿司餐🤩⭐️辣鱿鱼 · 野菜沙律辣鱿鱼刺激味蕾🦑🔥有野菜沙律嘅清新中和🥗⭐️茶碗蒸先来一份茶碗蒸🥚鱼汤樱花虾茶碗蒸,鱼汤味道渗入茶碗蒸当中,香气十足。樱花虾几多,富有日式风味🦐🍣寿司⭐️真鲷真鲷咬口强烈,弹力十足,油亮脂肪闪闪发光✨加入柚子皮令味道变得清新🧡⭐️左口鱼边平时食开左口鱼边有经炙烧🔥呢度食无炙烧版本反而可以食到佢最原始味道,鱼味香浓。上面系烧过嘅鱼片,鱼油充足。⭐️墨鱼 · 北海道海胆墨鱼配海胆呢个组合咁新颖😆墨鱼嚼劲十足🦑北海道海胆清甜,有入口即溶感觉。⭐️酱油烧帆立贝帆立贝好大粒,被烧过嘅条纹相当明显🔥清甜又爽口。⭐️𫚕鱼出面少食到𫚕鱼,肉质紧实,脂肪丰富,味道鲜美。⭐️樱鳟鱼第一次食到呢种鱼类,樱鳟鱼鱼油甘香,肉味浓郁。⭐️赤身酱油渍即吞拿鱼背脊,脂肪部分少,更能突出吞拿鱼味。表面有芥末酱,少少辣更惹味。⭐️赤海胆赤海胆有入口即溶感,配以自家制炒紫菜酱加倍滋味💚⭐️米糠渍鲭鱼米糠渍咸香味渗入各款食材当中同样适合,味道少少酸亦带微甜。⭐️超拖罗肉质充满嚼劲,向来系
⭐️辣鱿鱼 · 野菜沙律
辣鱿鱼刺激味蕾🦑🔥有野菜沙律嘅清新中和🥗
⭐️茶碗蒸
🍣寿司
⭐️真鲷
⭐️左口鱼边
⭐️墨鱼 · 北海道海胆
⭐️酱油烧帆立贝
帆立贝好大粒,被烧过嘅条纹相当明显🔥清甜又爽口。
⭐️𫚕鱼
出面少食到𫚕鱼,肉质紧实,脂肪丰富,味道鲜美。
⭐️樱鳟鱼
第一次食到呢种鱼类,樱鳟鱼鱼油甘香,肉味浓郁。
⭐️赤身酱油渍
⭐️赤海胆
赤海胆有入口即溶感,配以自家制炒紫菜酱加倍滋味💚
⭐️米糠渍鲭鱼
米糠渍咸香味渗入各款食材当中同样适合,味道少少酸亦带微甜。
⭐️超拖罗
肉质充满嚼劲,向来系大家不二之选。
⭐️拖罗蓉手卷
拖罗蓉手卷拖罗蓉好新鲜,食完好满足。
甜品系香蕉雪糕🍌吾会系死甜,天然香蕉香气。