2018-09-21 768 浏览
庄士伦敦广场一向系打边炉嘅圣地,啱晒一年四季都话要打边炉嘅男朋友! 今日佢话带我嚟一间又平又抵食嘅火锅,食饭黄金时间任食任饮2.5小时,都系158蚊一个人😱真系几贴地!!early dinner 同宵夜时段仲要减到138~~~一坐低 服务员即刻送咗渣竹蔗茅根比我哋,外面仲可以自己出去雪柜拎饮品~ 点餐纸选择都几多 而且仲见到唔少较为贵价嘅食品,好似时令海鲜 大虾同白鳝片等,好少任食火锅会见到~ 由于汤底太多选择,我哋拣咗鸳鸯汤底椰子鸡同埋 淮山苹果雪梨锅!🤭汤底都几足料, 苹果雪梨锅,滋润椰子鸡锅清甜, 我哋一开头就先落咗蔬菜,吸收晒汤嘅精华,非常好味!😋海鲜方面都几新鲜 大虾肉质鲜味 ,口感弹牙,蚬肉好肥美,带著淡淡嘅海水味, 因住嗌完一碟又一碟!😍丸类方面我最钟意佢嘅芝士豆腐,一咬开系爆浆嘅芝士 而其中流心粟米球 都几特别,好似粟米浓汤咁嘅味道🤭我哋另外加咗碟安格斯极品肥牛同埋 挪威三文鱼,三文鱼肉几鲜甜肥美,而安格斯极品肥牛 脂肪分布比例平均, 好香嘅牛味,口感嫩滑!而任叫任食嘅美国肥牛同埋手切肥牛其实质素都唔差,算系水准之上 👍🏻最后我哋仲diy咗个 乳酪雪糕做甜品,非常满足嘅

最后我哋仲diy咗个 乳酪雪糕做甜品,非常满足嘅一餐!❤