2024-04-12
今日同朋友嚟旺角星际睇相机,睇完行到女人街开始肚饿,见到有间串烧店叫三人行咁得意,就入去睇。估唔到一开门就见到一个橱窗装满各种动漫Figure!哗,个个都系我嘅心头好!有火影、数码暴龙、咒术!我哋行入去坐低,估唔到隔离又系一排龙珠Figure,睇嚟老板同我一样,都系一个性情中人!串烧平均十几蚊一串,个价钱都相当平民!❤️❤️❤️特别推荐:芝士鸡肉墨西哥薄饼 $44墨西哥薄饼皮又薄又脆,芝士馅料好足,一啖咬落去,芝士爆浆出嚟,同埋应该加咗啲红椒,少少辣,整体更加惹味!❤️❤️❤️ 烧馒头馒头烧得好好,咬落去好脆,外脆内软,好有空气感🥰❤️❤️串烧由左至右排列:安格斯牛肋串、猪颈肉串、西班牙黑毛猪肋串、五花腩、鸡胸软骨 2串❤️❤️串烧由左至右排列:香草羊架、牛柳串、鸡中翼2只、金菇肥牛卷整体上,肉质好嫩滑,火候控制得好好,冇太多其他调味料去抢味,只系简单地保留食材嘅原汁原味❤️❤️❤️烟肉烧蚝烧蚝和烟肉嘅配搭组合比较少见,特登试一试,不过两个味道摆一齐,烟肉有少少抢咗味,但整体味道唔错,食得出个蚝系好新鲜!总结:成间店舖嘅布设都好有心思,食食吓饭抬头望周围都系动漫人物陪住食饭,就算一个人嚟,都唔使惊闷!
估唔到一开门就见到一个橱窗装满各种动漫Figure!
哗,个个都系我嘅心头好!
有火影、数码暴龙、咒术!
串烧平均十几蚊一串,个价钱都相当平民!
❤️❤️❤️特别推荐:芝士鸡肉墨西哥薄饼 $44
❤️❤️❤️ 烧馒头
馒头烧得好好,咬落去好脆,外脆内软,好有空气感🥰
❤️❤️串烧
由左至右排列: