2019-03-18 75 浏览
晚市食Omakase,动辄都要四位数字,识食的当然系食午市,比晚市平而且质素唔会差!老板忽然话想食好D,最终揾左呢间o系大坑寿司艺,贪门口有表位,泊车上落容易午市10件寿司再加一碗乌冬连加一都是300左右,我地系搭的士来回,计埋的士钱都赚左~ 坐下侍应已送上三款前菜及茶碗蒸的拼盘,茶碗蒸蒸得好滑溜,好食。 装修是典型日本风,除左一间包厢外,客人都系坐吧台,望住师傅整寿司~~当日都唔算太多客人,一个师傅服务一组客人,轻松有交流!拣左10件寿司o个个Set,师傅了解左我地有咩唔食就著手遂件整,鱼生口味由淡至浓。第一件出场系带子寿司,带子好厚身,加左少少柚子,多了一份清新感!之后是深海池鱼,肉身滑溜,完全没有腥味,赞!牡丹虾寿司,虾肉又甜又弹牙,超级满足,轻轻炙烧左金目鲷,迫出鱼油后,一点都不腻,油甘鱼就爽中有鱼香!后半部分是我最喜欢的重鱼油的寿司,大拖罗好厚肉好肥美,睇到d油脂就心心眼,没有筋的,入口即溶,正呀海胆是马粪海胆,堆到成坐山咁,条条分明唔会烂溶溶咁就知高质,味道浓厚甘甜。三文鱼籽 以柚子轻轻点缀,没一丝腥味,鱼籽在口中慢慢爆破的感觉好正!右口鱼边 烧得劲香,入口即溶!中拖罗手卷
老板忽然话想食好D,最终揾左呢间o系大坑寿司,贪门口有表位,泊车上落容易

坐下侍应已送上三款前菜茶碗蒸的拼盘,茶碗蒸蒸得好滑溜,好食。
后半部分是我最喜欢的重鱼油的寿司
右口鱼边 烧得劲香,入口即溶!
中拖罗手卷
十件寿司其中一件是手卷,师傅将中拖罗剁碎,再加上洋葱、香葱及柠檬皮碎制成迷你手卷。个味调得唔错,每一啖饭都有啲吞拿鱼蓉,紫菜有烧过劲脆卜卜,好钟意D细节位!食完寿司后,侍应会上埋个细乌冬,对女生来说,其实十件寿司已经够晒饱~~
最后仲有甜品或咖啡,呢度午市真系抵到一个点又饱到一个点,飞的来都好值得推荐。不过注意佢地有落场时间的,夹都时间真系非常好的选择!