2024-02-18
📍BU Bistro NTT by Attic话说今日第一次嚟到香港浸会大学,喺campus入面竟然见到佢有一间好高质嘅西餐厅,仲要佢星期日都有平价嘅二人餐,只需要$388 就可以食到前菜加餐汤加主菜加饮品咁多样嘢,性价比超高。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و凯撒沙律佢呢一个凯撒沙律份量十足,加埋烟肉粒喺上面,口感非常爽口。风味薯条薯条系啱啱炸好,所以热辣辣同好脆,加上浓厚嘅黑松露酱,食完简直停唔到落嚟。是日餐汤(南瓜忌廉汤)佢嘅餐汤好浓稠,而且南瓜味十足,加上面头嘅面包糠,饮完都几乎饱左😂。卡邦尼意粉佢嘅卡邦尼意粉系用正式嘅煮法,唔会食到好滞,但系又感受到卡邦尼嘅浓厚感。好香嘅奶味,加上手工意粉嘅口感,真心觉得好出色。夫多利烤鸡本身已经好钟意食印度嘢,见到呢一度有得选择,虽然要加钱,但系都即管试吓。佢个烤鸡系用咗传统印度酱料,味道非常浓烈,加埋少少辣嘅咖喱,口感十足。加上墨西哥脆片同埋印度薄饼,食完感觉超满足。
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
凯撒沙律
佢呢一个凯撒沙律份量十足,加埋烟肉粒喺上面,口感非常爽口。
风味薯条
是日餐汤(南瓜忌廉汤)
卡邦尼意粉
夫多利烤鸡