餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2022-12-26 73 浏览
铺头系维园M字桥下边,交通好方便。印尼四大天王饭叫得天王,当然唔惹少,卖相吸引,食落都大饱口腹。四大天王包括班兰鸡、巴东牛肉、沙甸鱼及加多加沙律,全部配上特色酱汁,1种叫法4种享受!牛骨白须牛丸汤超大旧牛骨(连肉) ,汤底好鲜甜,牛丸亦弹牙。初头以为好大份,原来系d牛骨白须浪起咗姐🤣🤣鸡肉黄金饼份量有点多,基本上我会形容会5个大馒头😜 每个饼入边都塞满鸡肉及蔬菜,外脆内软牛油果沙冰牛油果+朱古力酱,邪恶之选,大大杯,超抵饮。班兰沙冰不得不说,沙冰真系几大杯,加埋全部都用上特色杯盛载,每啖入口都有芬香的班兰味👍👍题外话:除左堂食,门面仲有包装好的特色小食,岩晒买返屋企看门口,睇波煲剧时食,走嘅时候都买左2盒椰汁糕做甜品🙈餐牌参考:装修:
铺头系维园M字桥下边,交通好方便。

印尼四大天王饭

牛骨白须牛丸汤

鸡肉黄金饼

牛油果沙冰

牛油果+朱古力酱,邪恶之选,大大杯,超抵饮。

班兰沙冰

餐牌参考: