2022-05-12
超级耐冇食韩国嘢啦 因为感觉韩国嘢系要多啲人食 一齐share先开心😂呢间Goobne起25楼 环境几好 入面超大 寻晚又冇乜人 仲要俾咗窗边位我哋坐 好好景🌃Menu选择一般 鸡口味多 但系觉得主食即系饭面比较少▶️ 韩式海鲜汤 ($158)有鱿鱼🦑虾🦐蛤蜊 蛋花 娃娃菜 云耳 红萝卜丝成煲汤都系真材实料😋海鲜味道ok 汤都好饮 清清地而够咸味▶️ 炸酱炒年糕 ($135)除咗年糕仲有乌冬底 另外有鱼糕🍢 太阳蛋成碟望落系黑蚊蚊嘅🤣但系味道啱啱好 炸酱又甜又咸 乌冬遍幼身 食落超级弹牙🍲加上已经索晒炸酱 好食!年糕系长条型𠮶只 口感烟韧而唔硬 唔会有种食完难消化嘅感觉👍🏻不过太阳蛋蛋黄已经唔流心🍳▶️ 韩式鸡蛋卷 ($148)呢个系recommended 基本上似韩式饭卷 只系冇饭而用蛋外面大概有三层蛋皮 蛋味香而且好eggy🥚上面有茄汁 另外仲可以落千岛酱🥫入面包住一层紫菜 之后有午餐肉 鱼糕 青瓜 酸萝卜 芝士🧀 一卷有9件 件件都好厚身足料▶️ 韩式BBQ酱烤鸡 + 蜜糖香滑烤鸡 ($238)一定要食鸡啦 只系唔系炸而系烤口味算多 胜在可以双拼一碟都唔少鸡 差唔多成只上 乜部位都有 最
呢间Goobne起25楼 环境几好 入面超大 寻晚又冇乜人
仲要俾咗窗边位我哋坐 好好景🌃
Menu选择一般 鸡口味多 但系觉得主食即系饭面比较少
▶️ 韩式海鲜汤 ($158)
有鱿鱼🦑虾🦐蛤蜊 蛋花 娃娃菜 云耳 红萝卜丝
成煲汤都系真材实料😋海鲜味道ok
汤都好饮 清清地而够咸味
▶️ 炸酱炒年糕 ($135)
除咗年糕仲有乌冬底 另外有鱼糕🍢 太阳蛋
成碟望落系黑蚊蚊嘅🤣但系味道啱啱好 炸酱又甜又咸
乌冬遍幼身 食落超级弹牙🍲加上已经索晒炸酱 好食!
不过太阳蛋蛋黄已经唔流心🍳
▶️ 韩式鸡蛋卷 ($148)
入面包住一层紫菜 之后有午餐肉 鱼糕 青瓜 酸萝卜 芝士🧀
一卷有9件 件件都好厚身足料
▶️ 韩式BBQ酱烤鸡 + 蜜糖香滑烤鸡 ($238)
一定要食鸡啦 只系唔系炸而系烤
口味算多 胜在可以双拼
一碟都唔少鸡 差唔多成只上 乜部位都有 最多肉当然系大脾位🍗
即使原先有味 佢都会俾三种酱大家点
整体鸡肉无论乜位 肉质好鲜嫩多汁🐔 仲好滑身😍
两款口味都好食 都系遍甜 BBQ有微微烟熏味
好friendly系呢度会提供手套 湿纸巾 唔惊食得污糟啦!
味道方面全部都好食 尤其钟意炸酱捞面配年糕 蛋卷都好特别
环境超舒服😌好有空间感
服务就差咁少少 但系ok啦
价钱上有啲贵 因为我哋7个人叫咗4样嘢 加埋一$747 但系其实未饱🙈每人$107左右
并非每碟份量唔够 而系款式上唔太多 再叫又贵
但系夜晚出街食dinner都贵㗎啦 lunch抵好多 原来佢仲起Openrice呢度被评为「最优秀韩国菜」钟意韩国嘢嘅朋友可以试试!