2020-03-13 518 浏览
星期六行个bb级既山,由井栏树行小夏威夷径去到宝琳,全程都系向下,仲要一个钟行完,小小攰又小小肚饿,去间cafe食个tea hea下就最Perfect。一入coffee art门口就见到coffee counter上大大小小既咖啡拉花奖项,咖啡师系入面好小心,真系好小心咁样拉紧咖啡嘅花,付出嘅时间同心机同其他Cafe完全唔系同一个层次。唔系特别肚饿,所以决定叫个tea set,小食鸡翼同个cake同朋友share。但饮品当然要一人一杯啦。烟三文鱼mini all day $50个蒜蓉多士好香,用既包底系法包,外脆内软,蒜蓉加左香草同牛油再焗,香气扑鼻。焦糖鸡翼 加$20鸡翼烧完之后再加焦糖去焗,鸡皮烧到脆卜卜啱我呢d唔食软鸡皮既人,焦糖面焗完之后有d似冰糖葫芦岩岩溶果感觉。鸡肉仲好juicy。锡兰红茶芝士蛋糕 加$28淡淡既茶香味配唔太甜既芝士冻饼,忌廉芝士打得够幼滑,配埋杯饮品最perfect。Sea salt chocolate 加$28唔饮咖啡既我仲有其他选择可以品尝到呢度既拉花,朱古力系70%既比利时黑朱古力,好小甜,朱古力味好浓,小小甘配问海盐咸咸地,衬蛋糕可以突出蛋糕既甜味

烟三文鱼mini all day $50

焦糖鸡翼 加$20

锡兰红茶芝士蛋糕 加$28

Sea salt chocolate 加$28

唔饮咖啡既我仲有其他选择可以品尝到呢度既拉花,朱古力系70%既比利时黑朱古力,好小甜,朱古力味好浓,小小甘配问海盐咸咸地,衬蛋糕可以突出蛋糕既甜味。

Ethiopia Guji Shakisso 手冲咖啡$60

喜爱咖啡既朋友就话紧系试手冲咖啡既功力啦,个咖啡杯好得意,中间有个洞放冲完既咖啡喳可以闻,我试左一啖,真系有蜜糖要开始变酸的味道。

2个人都系食左200蚊姐。
2020-03-07