2023-01-11
车车平时都好中意同朋友去饮野吹水, 最近就同左几个好朋友一齐去左荔枝角D2 Place嘅Eris's kitchen到倾下计饮下酒, 入面除左有餐厅, 其实仲有得打室内Golf, 入面有多个房间可以几个朋友一齐聚埋打又得, 自己一个练习又得, 确实几过瘾, 不过果日我地就无打波, 坐系餐厅一边睇人打一边饮野! E到嘅free flow package (2小时任饮白酒同无限refill cold-cuts platter), 都系人均$188左右, 其实都几抵饮! Platter入面有四种食物,有腌制Olive, Salame, Parma Ham同热辣辣嘅蒜蓉包, 份量都几足, 饮住酒食2份都有dd饱! 食ham配酒是常识吧~Flow package入面可以拣红酒或者白酒, 朋友中意饮甜d所以最后就拣左E款LIEBFRAUMILCH嘅德国甜白酒, 平时食红肉多数会配红酒, 不过E个只系一个大方向, 其实白酒都可以配红肉的, E款微甜白酒嘅甜味反而可以平衡番ham嘅咸味, 唔洗咁快觉得腻呢!
食ham配酒是常识吧~