2023-07-16
📍FAM囍公馆 西九龙好唔容易,终于到咗7月喇🥳Ok,七月有咩咁特别呢?又热又翳🌞就系因为大家都辛苦喇,所以我公司有个超级正嘅policy - 星期五放半昼❤️呢个系我嘅第一个summer friday,梗系要大肆庆祝啦🙋🏻♀️(其实啫系借啲意饮酒食好嘢啦🙈)好在我亲爱嘅细佬仲未开工,所以就继续弟控系列喇lol而今日嘅主题系:Dim Sum & Chill 喇🥂试幻想吓 - 蓝天白云嘅日子、西九海傍嘅维港景观、餐厅入面嘅大冷气❄️真系夫复何求吖✌🏻叫咗三款点心都好好食,配埋Prosecco都decent嘅😚1⃣️ 小小杨梅本身我细佬好惊啲梅味,所以见到呢个都有啲皱眉头🤨但其实系卖相造型嚟 - 真身系炸得几松脆嘅咸水角😆2⃣️ 羊肚菌烧卖烧卖就食得多啦 - 加嚿鲍鱼/鹌鹑蛋都唔算新奇🤷🏻♀️加羊肚菌我都系第一次☝🏻 呢种味道搭配几有趣,系会encore嘅选择👍🏻3⃣️ 蟹肉海鲜春卷放蟹肉海鲜做馅,显然系春卷界嘅LV🌟皮薄而脆,馅饱满而调味恰到好处🤓美酒佳肴,西九良辰😉系奢侈而美好嘅星期五😌#dimsum&chill #fam #囍公馆 #西九龙 #西九龙美食 #westkowloon #westkowl
好唔容易,终于到咗7月喇🥳
Ok,七月有咩咁特别呢?又热又翳🌞
(其实啫系借啲意饮酒食好嘢啦🙈)
好在我亲爱嘅细佬仲未开工,所以就继续弟控系列喇lol
而今日嘅主题系:Dim Sum & Chill 喇🥂
真系夫复何求吖✌🏻
1⃣️ 小小杨梅
本身我细佬好惊啲梅味,所以见到呢个都有啲皱眉头🤨
但其实系卖相造型嚟 - 真身系炸得几松脆嘅咸水角😆
2⃣️ 羊肚菌烧卖
烧卖就食得多啦 - 加嚿鲍鱼/鹌鹑蛋都唔算新奇🤷🏻♀️
3⃣️ 蟹肉海鲜春卷
放蟹肉海鲜做馅,显然系春卷界嘅LV🌟
皮薄而脆,馅饱满而调味恰到好处🤓
美酒佳肴,西九良辰😉
系奢侈而美好嘅星期五😌
#dimsum&chill #fam #囍公馆 #西九龙 #西九龙美食 #westkowloon #westkowloonrestaurant #小小杨梅 #羊肚菌烧卖 #蟹肉海鲜春卷 #prosecco #ohhejfoodie