2010-01-28
多得朋友仔邀请,闪闪都唔发现呢度有间楼上 Lounge ~个名叫人民公社俱乐部,好有民族情怀,见到五星国旗既室内装修墙身,以为系食中菜,但睇落环境唔似㖞,分左室内同室外露台部份,晚上灯光较暗,坐位阔落,坐得好舒适,坐底睇下 menu,原来系食西餐㖞!一大班朋友既聚会,叫左一大堆食物!首先系呢个 Salad,闪闪唔知呢个系 Menu 上系边一款 Salad,闪闪估系 PRC Clubhouse Salad吧!Parma Ham 同 Salmon闪闪都很爱吃,这款 Salad食完一碟又再叫多碟,好味道!不过 Parma Ham 有少少太干身既感觉,唔知系咪因为油花唔系咁多,如油花多返少少,肉质会再柔嫩,咁淡淡既余香会更令人回味呢!朋友仔带左部大相机黎,张相影得好靓,而家一边写返食评,睇住张相都觉得好好味!(之后啲影得唔靓既相就系闪闪用机仔影.... 有比较既时候... 大家将就下啦!哈哈)小吃有两款唔同既鸡翼,闪闪食呢个应该系 Spicy Buffalo Wings ,好好味,炸得岩岩好,少少辣好好味唷!另外既 Cajun Seasoned Wings闪闪冇食到~~~~长通粉都煮得岩岩好,
一大班朋友既聚会,叫左一大堆食物!
长通粉都煮得岩岩好,个汁配合埋好味道,闪闪爱吃芝士,所以又加左芝士粉!
另外个Pizza都好好味呀!呢个 Pizza上既食材全都系闪闪爱吃的,薄薄地,茄汁偏酸但配埋其他食材又好好味㖞,不过 Pizza 有12" 唔细架,要一大班人先会点,如果2个人食饭就好似太多了!不过呢个好味,下次如果再去晚饭都会再叫!
到主菜啦!因为已经食左好多前菜,所以主菜都冇叫咁多!分别叫左牛同鱼既菜式!
牛肉类 Order 要 Medium,我因为首先食鱼先,无留意个牛扒,食左少少而且!
闪闪爱吃鱼,个鱼煎得唔错,少少香口,但鱼肉都仲好嫩!好好味!
呢张闪闪用朋友既相机影,主要系影露台,呢度有酒牌,放工黎 Happy Hour,系露台高枱个边坐同朋水倾计相当唔错!
上网揾返呢间店既资料,佢 Facebook 有 Fans Page !
有自己既 Web Site : http://www.prclounge.com/
我问过佢地每星期啲 Sets都会转,可以上去个 Web Site睇左岩食就去食唷!
因为朋友仔知道闪闪系附近返工,仲问埋个 Set Lunch 有咩食,原来而家 Set Lunch 做紧买一送一既优惠,我系 Openrice 睇过佢个优惠会做到 Feb 28, 2010,个Set Lunch 原本 $98 +10%,如果两个人去食平均唔驶 $60一个,闪闪第二日返公司同同事讲,个日就去左食 Lunch了!Lunch 再同大家分享!
多谢朋友仔带埋闪闪去食饭,又多一个食饭既好地方!Yeah!