有时番工番得辛苦,放工都想吃喝玩乐一下,而家出左好多间自己DIY食物嘅餐厅,我点都要带埋朋友去试下。我地去到呢间餐厅,入面就可以自己DIY章鱼小丸子、大阪烧、炒面等等嘅日式料理,有时自己可以动动手整野食都几好,可以自己钟意食咩就加咩咁我地就叫左飞鱼小丸烧+四重芝士麻糬御好烧+樱花厚烧玉子+墨西哥辣椒鸡肉肠+法式蒜辣烟肉肠+两杯饮品,分别系梅子梳打+苹果梳打今次系我同朋友的第一次整小丸子,好心急,唔知我地会整成点呢待应先帮我地换上整小丸子嘅铁板同送上材料,餐厅入面亦有制作教学,令我地可以整得开心又可以轻轻松松完成先搽上油再加上混合好嘅蛋浆,之后加上材料再定时反一反就可以但可惜我同朋友都系一啲好少下厨嘅人,加上我地有少少鸡手鸭脚,待应都好好人,会睇下我地整成点,如果我地唔识整都会帮我地手,好贴心大功告成,飞鱼小丸烧,小丸子上面同入面都加上鱼籽,口感丰富,卜卜脆,粒粒都胀卜卜大大粒,就算好似我地啲下厨经验0的人都可以整到好好味嘅小丸子。我地整到咁上下就上左樱花厚烧玉子蛋好嫩滑,入面包里住樱花虾,上面仲有沙律酱,特别好味。一路食,我地亦开始整大阪烧了,要先混合好所有材料,大阪烧嘅制作比小丸子容
咁我地就叫左飞鱼小丸烧+四重芝士麻糬御好烧

今次系我同朋友的第一次整小丸子,好心急,唔知我地会整成点呢

先搽上油再加上混合好嘅蛋浆,之后加上材料再定时反一反就可以

我地整到咁上下就上左樱花厚烧玉子
蛋好嫩滑,入面包里住樱花虾,上面仲有沙律酱,特别好味。

一路食,我地亦开始整大阪烧了,要先混合好所有材料,大阪烧嘅制作比小丸子容易
只要定时不断重复反一反就可以,个个都可以做到大厨级水准,我地两个都可以。

完成后再加上大阪烧酱汁同沙律酱,好有成功感。

入面嘅馅料非常丰富,两个人整大阪烧同小丸子食就岩岩好,又可以自己落手整野食,又好味。
仲有肠仔,肠仔们煎几下就可以食,呢到有多款特别嘅肠仔味道可以选择,我地拣左墨西哥辣椒鸡肉肠+法式蒜辣烟肉肠
前者味道比较辛辣,入面会有辣椒粒粒,真材实料,钟意食辣嘅朋友可以试下。
我比较钟意食蒜辣烟肉肠,蒜味同辣味都好足够,而且佢地嘅肠仔好弹牙同香口,好味。

食左咁多野嘅同时都要饮番杯梳打汽水叹番下,呢间餐厅有多款不同嘅汽水同饮料,有啲口味仲好特别添,我饮嘅苹果梳打都系第一次试,好香苹果味,味道好天然好饮。