2023-09-20 2007 浏览
朋友推介依一间扒房,主要系性价比高、位置方便、唔使排队。餐厅有分outdoor同indoor,outdoor系俾人happy hour饮下酒,都好chill,环境开扬。我同女朋友都叫左一块Barcoo 牛腹扒 (350g) ,大概12oz既牛扒份量几多,而且都偏厚,肉汁好丰富。配埋薯条普通人都会好饱肚。我个日比较肚饿,好彩女朋友食唔晒俾埋我食就啱啱好。牛扒厚的同时肉质亦好软身,冇乜筋位,口感略带口感软韧芥末酱同我后加既黑椒,好惹味同香口。而薯条🍟就见人见智,同麦当劳薯条唔同,佢用既系粗身既著条,但又唔系原只薯仔,都系用著蓉整。就算外皮酥脆,但总觉得口感比较粉。女朋友反而几钟意,我就钟意用原只薯仔整既粗身著条多DOverall食完好满足,都觉得系Elements,District 8既性价比同质素都唔错。
朋友推介依一间扒房,主要系性价比高、位置方便、唔使排队。餐厅有分outdoor同indoor,outdoor系俾人happy hour饮下酒,都好chill,环境开扬。我同女朋友都叫左一块Barcoo 牛腹扒 (350g) [Medium Rare],大概12oz既牛扒份量几多,而且都偏厚,肉汁好丰富。配埋薯条普通人都会好饱肚。我个日比较肚饿,好彩女朋友食唔晒俾埋我食就啱啱好。牛扒厚的同时肉质亦好软身,冇乜筋位,口感略带口感软韧芥末酱同我后加既黑椒,好惹味同香口。
Barcoo 牛腹扒 (350g)

2023-09-13
Barcoo 牛腹扒 (350g)