2021-08-18
「许留do」清盘后,咁我哋呢班芒果狂热仲可以去边树食「芒椰奶do」呢?我终于揾到喇🤣!前排上网揾食,见到嚟自泰国嘅Mango Mania喺香港开海外分店,选址港岛北角。虽然位置有少少隔涉,但都无阻我对芒果嘅热情,中环收工饭都唔食即刻冲去(知我咩料啦)!入到Mango Mania,原来系同Orange Elephant Thai Restaurant同一餐厅,换句话你可以食完泰菜再食芒果甜品,一次过满足晒我两个愿望,飞转泰国真系容乜易呀!今次叫咗「芒果冰砖」同「芒果糯米饭」两款甜品,每款都有2人份量咁大兜,咁抵食得唔得㗎?🥭「芒果冰砖」份量有成座山咁高,内有新鲜吕宋芒肉同芒果味雪糕、配搭炼乳、糖浆,同水嫰多汁嘅新鲜吕宋芒制作成嘅雪花冰,入口即溶,口感细腻,一啖即降温,绝对系夏日消暑良品!🥭「芒果糯米饭」采用新鲜吕宋芒果,4只字讲晒「超 级 鲜 甜」 !加埋香浓椰奶糯米饭食,烟韧烟韧,非常惹味!📍Mango Mania @mangomaniahongkong 📍Orange Elephant Thai Restaurant @orange_elephant_hk ✨see more foo
芒果冰砖
✨see more foodie post @brandeneatdahouse