2024-11-28
之前同朋友嚟过呢度食火锅,觉得唔错。今次就带埋老公同佢啲朋友一齐食吓饭,倾吓计,聚吓旧。餐厅位置方便,约朋友食饭好就脚。餐厅环境干净,自助形式,任饮任食放题。肉类、饺子类同炸鱼皮等可用QR落单,其余火锅配料都可在外面自取。而火锅配料种类多,摆放整齐,每款都用盖盖好,干净整齐,好企理。餐厅做紧三重赏,只要影职员指示图片,然后在社交平台share比朋友,就会有鸡煲同黑毛素肚无限追加,另外仲送顶级和牛拼盘。火锅汤底可鸳鸯汤底或中式汤底,如选鸡煲就食完直接加汤打边炉,两选一。而我哋就拣先食鸡煲,再用鸡煲精华打边炉。如果怕油,职员可以帮忙换清汤。鸳鸯田鸡麻辣鸡:份量多,四人份量系全鸡只,而田鸡用鸡煲煮法都系第一次食叫左BB辣。田鸡够嫩,有少少辣劲惹味,连朋友唔食得辣都话好好味。刺身拼盘:卖相几靓,有三文鱼、希灵鱼、立鱼、甜虾、赤贝、蟹柳、螺同鲍片等,虽然系火锅店,但味道同素质都几ok。黑毛素肚:少有火锅店配料,佢系用魔芋制成,低热量同零卡路里,口感爽口,佢吸晒鸡汤煲汁精华,好好食,仲可以无限追加,正!鲍鱼海鲜船:海鲜种类多,鲍鱼同大虾好生猛,仲郁架。另外仲有蛏子、带子、生蚝、龙趸片、珊瑚蚌同几款
餐厅位置方便,约朋友食饭好就脚。餐厅环境干净,自助形式,任饮任食 放题。肉类、饺子类同炸鱼皮等可用QR落单,其余火锅配料都可在外面自取。而火锅配料种类多,摆放整齐,每款都用盖盖好,干净整齐,好企理。 餐厅做紧三重赏,只要影职员指示图片,然后在社交平台share比朋友,就会有 鸡煲同黑毛素肚无限追加,另外仲送顶级和牛拼盘。 火锅汤底可鸳鸯汤底或中式汤底,如选鸡煲就食完直接加汤打边炉,两选一。而我哋就拣先食鸡煲,再用鸡煲精华打边炉。如果怕油,职员可以帮忙换清汤。
鸳鸯田鸡麻辣鸡:份量多,四人份量系全鸡只,而田鸡用 鸡煲煮法都系第一次食叫左BB辣。田鸡够嫩,有少少辣劲惹味,连朋友唔食得辣都话好好味。 刺身拼盘:卖相几靓,有三文鱼、希灵鱼、立鱼、甜虾、赤贝、蟹柳、螺同鲍片等,虽然系火锅店,但味道同素质都几ok。 黑毛素肚:少有 火锅店配料,佢系用魔芋制成,低热量同零卡路里,口感爽口,佢吸晒鸡汤煲汁精华,好好食,仲可以无限追加,正! 鲍鱼海鲜船:海鲜种类多,鲍鱼同大虾好生猛,仲郁架。另外仲有蛏子、带子、生蚝、龙趸片、珊瑚蚌同几款蚬类。朋友话好抵,每位加50蚊就有咁多嘢食,出面买都唔止。而海鲜size全部都好大,新鲜,食落够甜够鲜味,朋友一路食,一路赞。 顶级和牛拼盘:朋友话见到已经好想食,和牛有五款,手切封门柳同极上同牛板腱就比较厚身同瘦;严选牛肩胛同和SRF牛肉眼脂肪分布均匀,安格斯牛小排脂肪就比较多少少。整体和牛味道较浓,有口感,就算赠送都唔会话马虎,真心觉得几好。 火锅配料:食完鸡煲、刺身拼盘、鲍鱼海鲜船同顶级和牛拼盘都已经好饱,见到菜都几好,我哋都食左少少。
甜品:有本地品牌雪糕、马来西亚榴梿雪条同黑糯米雪条,仲有糯米糍,样样食d,好满足。