2023-05-09
🌟PHI Coffee & Pancake🌟系旺角朗豪坊行完街跟住揾野食无意中发现PHI Coffee & Pancake之前系太古分店食过士多啤梨疏乎厘味道同松软程度都唔错 所以想再回味叫左一个$170 dinner set 💁🏻♀️是日餐汤: 杂菜汤汤有咬落烟靭嘅米粒意粉红萝卜 洋葱 配埋带蕃茄微酸汤底 好开胃💁🏻♀️Iced Matcha Latte 绿茶味不算浓 奶味不够香 💁🏻♀️慢煮牛面肉迷你红萝卜意大利饭 Baby Carrot Risotto with slow-cooked beef cheek意大利饭生熟程度岩岩好 啱晒好似我咁钟意有小小硬有咬口嘅朋友牛面肉炆得够淋 牛味好香浓个汁好特别 浓牛肉香同奶香好出但系一啲都唔漏 因为加左红萝卜好清新 值得一试💁🏻♀️士多啤梨疏乎厘Strawberry Souffle同上次一样咁好食 有两件如果平时散叫有三件蛋味好香 口感松软 湿润度啱啱好士多啤梨🍓好新鲜香香甜甜既士多啤梨酱汁系果酱 $170 一个dinner set CP 值非常不错有前菜 主食 甜品 饮品不过员工态度欠缺礼貌 可以改善食物:8.5/10环境:8/10服务
系旺角朗豪坊行完街跟住揾野食
无意中发现PHI Coffee & Pancake