餐厅: 魚吧
资讯:

2021-03-30 2428 浏览
唔试唔知咁好食!趁住天气未系太热,就赶快嚟池畔餐厅食咗先,因怕太热坐室外会热到食唔到。但其实餐厅环境原来好舒服㖞,头顶有把大吊扇吹住,天气再热少少都应该无问题嘅。面包系新鲜睇住佢出炉再上枱,好食到不得了,我哋忍唔住加多咗一条包呀!青口好大只,嫩口唔会老,用白酒忌廉煮,无得输。八爪鱼脚出奇地软身,刀一切就入,绝对唔会𡁻香口胶咁;加埋佢炭烧烧到外脆肉软,每一啖响口里面爆发炭烧、海水、八爪鱼鲜味.... 加埋个软绵嘅口感,哩个真系必试呀!龙虾蟹肉饼都好出色!佢全块实的的都系肉嚟,唔系捞pat白汁响入面hea你嘅。肉一丝丝分明,唔会水冷冷。再薄薄加层面包康去炸,炸出嚟外皮薄薄酥脆,内里真才实料,坚系正!龙虾意粉都唔错,龙虾唔老,意粉个汁劲浓龙虾味;意粉弹牙唔糊口,唔错唔错。甜品朱古力mousse都出色,三层唔同浓度朱古力分别都好味,又唔会死甜。朋友生日仲可以预先要求佢帮我写埋happy birthday.... 总括而言全餐食咗约$1700系唔算平嘅,但酒店餐厅,有环境有服务有食物质素,个人觉得系抵俾嘅。间唔中想食餐好嘅哩间餐厅系唔错嘅选择。
唔试唔知咁好食!

冻饮
自家制面包