2024-11-12 314 浏览
寻日下午同老公去左FLAMES(鸿图道)高质西餐厅食LUNCH,试左佢地既肉眼扒同特色扁意粉,比我地既感觉系性价比超高,食到好饱,人均都系大约$200,环境非常舒适同食物质素非常好👍🥩🍟8安士纽西兰肉眼扒配薯条肉眼扒煎得刚刚好,外层微焦,内里嫩滑多汁,肉质鲜嫩,入口即化。搭配的薯条香脆可口,份量十足,非常满意。😋🍝蟹肉香草蕃茄忌廉汁扁意粉 扁意粉煮得刚好,配上蟹肉和香草蕃茄忌廉汁,浓郁的酱汁与蟹肉的鲜甜好夹,食完一啖又一啖,份量亦都系够哂两个人食,唔惊唔够食👌🍰芝士蛋糕 芝士蛋糕质地细腻,芝士味道浓郁但不过甜,入口即溶,厨师推介🎂冻柠水 🍋冻柠水清新解渴,酸甜适中,让人感到格外清爽。💧🍋🥤冻柠檬雪碧 冻柠檬雪碧同样清凉提神,带有微微气泡感,饮完好爽。🍹📍FLAMES(鸿图道)观塘鸿图道51号Two Sky Parc地下1号舖@flames.hk#Flames #hkig #观塘美食 #hongkong #hk #打卡 #hkinfluencer #hkkol #like4likes #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #多国菜 #hkblog

🥩🍟8安士纽西兰肉眼扒配薯条

🍝蟹肉香草蕃茄忌廉汁扁意粉

🍰芝士蛋糕

冻柠水 🍋
冻柠水清新解渴,酸甜适中,让人感到格外清爽。💧

🍋🥤冻柠檬雪碧
冻柠檬雪碧同样清凉提神,带有微微气泡感,饮完好爽。🍹

📍FLAMES(鸿图道)
观塘鸿图道51号Two Sky Parc地下1号舖
@flames.hk

#Flames #hkig #观塘美食 #hongkong #hk #打卡 #hkinfluencer #hkkol #like4likes #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #多国菜 #hkblogger #港女日常 #hkshare #hkmicroinfluencer #hkpr #吃货 #美食 #hkmarketing #香港美食 #hkbeautyblogger #相机食先 #食好西 #香港必食 #香港好去处 #美食推荐 #意大利菜
  • 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉
  • 蟹肉巴马臣芝士蕃茄忌廉汁通粉