2021-05-14
晨咁早入左黎屯门,一个唔熟悉嘅地方,眼见熟悉嘅餐厅,都系拣敏华啦时间11:25 都谂紧会唔会无早餐,心里最想食早餐+鲜奶,已经咁晏所以都期望不大原来都仲有嘅,叫咗个忌廉鸡汤火腿通粉,转煎熟蛋及欧式软多士~ 唔使5分钟已经即刻有煎熟蛋同埋多士,同埋最意外嘅系呢个钟数竟然仲有鲜奶,+$3就可以转啦支装奶,it’s my luck讲番野食,今次我觉得佢个煎熟蛋真系比较油,落得实在太多油啦入口嘅时候油淋淋,呢个位希望有改善啦!欧式toast ,面头烤到金黄色的,咬落都好香脆,仲有阵阵牛油香~ 个人真唔落佢配既butter la ,加块蛋上去已经好perfect 至于忌廉鸡汤火腿通粉,上菜时仲好热辣辣,而且亦都唔会有好重嘅味精味,汤嘅浓度啱啱好,通粉亦都适中唔会好林,同埋佢都有几多火腿㗎个比例上大约系四比一😍个鲜奶简直系灵魂,都不用多说了,支装鲜奶,口感系非常之滑,最重要嘅系好平就加到😍😍