2019-07-27
难得平日放假,专登约埋d friend行下尖沙咀新开嘅日本大型连锁杂货店,再喺美丽华商场食晚饭。今日就试左间主打韩国fusion菜嘅Pizza Maru。餐厅位于商场4楼,电梯可直达,而且环境舒适,座位阔落。Menu有多款美食可供选择,如:沙律、pizza、炸鸡、意大利饭、年糕…有咁多美食我地几个吃货点会放过呢~我地叫左餐厅主打嘅特式绿茶薄饼、韩式炸鸡、仲有小食紫苏炸鱿鱼圈及柚子沙律。餐厅亦有多款饮料可供选择,我就同friend各自拣左番石榴汁及玫瑰苿莉花绿茶。落完单食物就陆续送上。韩式海陆(牧场酱底)我地叫左个Regular 9吋韩式海陆pizza,再加左金芝边。Pizza材料丰富有虾及韩式烤肉,第一啖有浓郁嘅烤肉味,慢慢咀嚼后会感到少少辣,但食到最后会被香甜的蕃薯芝心边中和。3个女仔Regular size都好够食。期待以久的炸鸡出场~我地点左Half & Half 组合:蒜香甜辣秘制炸鸡、蜂蜜牛油秘制炸鸡 (各6件)整体炸鸡外层香脆,脆浆够薄,鸡肉嫩滑多汁。两款风味都各有特色,淡淡蜜糖香与香浓的蒜香形成强烈对比。个人认为先吃蜂蜜牛油,以免味道被香浓的蒜香盖过。两款小食都有惊喜:紫
餐厅位于商场4楼,电梯可直达,而且环境舒适,座位阔落。
落完单食物就陆续送上。
韩式海陆(牧场酱底)
期待以久的炸鸡出场~
两款小食都有惊喜:
紫苏炸鱿鱼圈
蜜糖柚子花园
小食份量十足,炸鱿鱼圈佐酒一流,柚子沙律味道清新,可中和炸物的热气。
餐厅食物环境都一流,而且价钱合理,下次再encore。