2020-02-29 1359 浏览
哥伦比亚作家马奎斯有一本著名嘅小说叫做《爱在瘟疫蔓延时》,而家香港人出街食饭揾命搏,绝对称得上系一场冒险,真系可以写返一部《食在疫症蔓延时》。.其实呢排真系最好唔好出街食,避免飞沫传播,以察万全,但万一好似我呢啲「无饭家庭」,冇办法一定要出街食嘅话,就唯有尽量食清啲同健康啲。.呢间位于上环嘅confusion 都系一个好选择。.《Tofu Steak with Rice & Teriyaki Veggie》$100呢个饭好好食!豆腐扒好厚身,外皮略略炸过,颇为香口,调味应该系用左印度菜经常用嘅黄姜,所以有少少印度风味,配埋沾满左日式Teriyaki烧汁嘅白菜同菇,原来咁夹,𩠌饭一流,真系想添饭唔系讲笑!《Hummus Wrap - Hummus, Cucumber, Bell Pepper, Spicy Carrot Slaw & Rocket》$75好多人嚟到都食wrap,所以我都叫左一个。其实我本身系饭筒嚟,唔算太钟意食wrap,因为成日食亲都好易漏汁好论尽,但呢度啲wrap个皮唔会好淋好易穿,只不过呢个hummus wrap嘅配搭,真系中「椒」了🙈hummus完全被抢fo,食完之
呢间位于上环嘅confusion 都系一个好选择。

好多人嚟到都食wrap,所以我都叫左一个。其实我本身系饭筒嚟,唔算太钟意食wrap,因为成日食亲都好易漏汁好论尽,但呢度啲wrap个皮唔会好淋好易穿,只不过呢个hummus wrap嘅配搭,真系中「椒」了🙈hummus完全被抢fo,食完之后我剩系记得有bell pepper嘅味,其他乜都唔记得。点解我会拣左呢个嘅?🤔可以再拣嘅话,我会拣牛油果同tomato salsa𠮶类。

提提大家,呢间嘢间唔中都会转menu,唔知去到仲有冇以上两样嘢,有嘅话不妨试下🌿🌿