2020-03-09 33 浏览
屯门既雅都商场翻新左变咗做Go go mall 多咗好多食肆😯 谭仔 小巴黎 。。。 打造成另一个晚饭宵夜嘅好地方😙行左一个圈之后 揾左呢间泰国菜 象泰😛 价钱好似唔系好贵 款式又多🧐因为都夜 唔想食咁多肉 所以今晚主打海鲜为主🤩🤩生虾系最中意既头盘 呢度$88有六只😛 每只生虾都几大只 又剔透 用杯子装住上桌🥳 有两个酱汁 橙色系平时食开嘅酸辣酱 绿色嘅就再辣少少😍 生虾软滑又黏口 食得好开心哦🥳🥳辣椒膏炒花甲 其实应该叫大蚬先岩 因为真系好大只😂😂 每只都开哂口 唔会有沙 呢点要赞一赞👍 泰式辣椒膏一啲都唔辣 而系酸酸甜甜 连小朋友都食得😙香蒜炒芥兰好彩叫左少油 清清地炒得都ok最后盐烧尖吻鱼都来了 即烧 所以要等下 我都系第一次食盐烧尖吻鱼😯 原来咁嫩滑架😯 揭开块皮 即刻见到湿润既鱼肉 好似蒸咁滑😋😋尖吻鱼既骨好大条 可以轻易拆起😏 不过食鱼肉有时会沾到盐 会咸啲😂

因为都夜 唔想食咁多肉 所以今晚主打海鲜为主🤩🤩

香蒜炒芥兰好彩叫左少油 清清地炒得都ok