2019-07-26
呢晚同好姊妹上左黎midtown二期既最顶层一路食饭一路倾心事♥♥♥呢度既环境气氛非常好,位于大厦顶层,对出有落地玻璃,可以边食边欣赏窗外美景~~~好姊妹想食steak,而我就想试下呢度既Lamb Rack,所以我地就order左一份“Slow-cooked Lamb Rack”HKd$388+10%同“Flat Iron Steak”HKd$480+10%一齐share =]系主菜未黎之先,店员先为我地准备一份餐前面包~~薄脆既toast配以带有微酸既香草Sauce,整体味道好matchhh!!!跟住我地既羊架同steak都准备好啦✔✔✔羊架一客有两大件,每件都好厚身!先经过慢煮后再烤焗既羊架,粉色嫩腍,香而不骚,水准之上!!!烧至5成熟既Flat Iron 更为出色,厚切无筋~~脂肪平例分布极佳,所以食落肉嫩而不失牛香,质感实在却绝不嚡口,推介推介!!!然而女生既饭局又点可以少左dessert section 呢xppp我地每人拣左一款:“Creme Brulee”HKd$98+10%同“Strawberry Yogurt Nitrogen”HKd$108+10%♥♥♥佢地既甜品绝
系主菜未黎之先,店员先为我地准备一份餐前面包~~
跟住我地既羊架同steak都准备好啦✔✔✔
羊架一客有两大件,每件都好厚身!
烧至5成熟既Flat Iron 更为出色,厚切无筋~~
佢地既甜品绝对不会逊于主菜,水准简直系有酒店既级数!!!
Creme Brulee既表层焦香薄脆,炖蛋部份香又滑,绝无挑剔之处✔✔✔
Strawberry Yogurt Nitrogen更有惊喜,真系一试难忘!!
呢到不论系 环境气氛、食物质素定服务态度都令人十分满意ヽ(´▽`)/