2021-07-07
HABITU Rosemantic Summer 难得可以准时收工见到日落黄昏, 就想揾个地方坐下、CHILL下、吹下水唔算太肚饿于是去咗太古诚品间HABITU~试咗个粉色系嘅玫瑰系列🌹~巴西莓玫瑰豆奶碎冰 $54、巴西莓玫瑰奶泡咖啡 $52饮品打卡效果满分~~饮得出淡淡既豆奶同玫瑰香, 整体味道唔算太特别🙂麻糬窝夫配玫瑰雪糕 $98本来有少少期待麻糬窝夫配嘅玫瑰雪糕, 可惜已经售罄, 转咗配海盐焦糖雪糕~味道都夹~~而且雪糕嘅焦糖味好突出麻糬窝夫暖暖地, 外脆内堙韧, 系好味嘅~~😋羽衣甘蓝藜麦沙律 $88清爽嘅选择, refresh得嚟又饱肚~仲高纤添~可以稍稍减低食甜品嘅罪恶感😆沙律配甜品呢个组合唔错㖞, 唔想食完觉得太HEAVY的选择留意返Rosematic Summer系列得HABITU Table有~~特饮可以叫嘢食+$38配会抵D~打卡指数📸📸📸📸好味指数😋😋😋
巴西莓玫瑰豆奶碎冰 $54、巴西莓玫瑰奶泡咖啡 $52
麻糬窝夫配玫瑰雪糕 $98
味道都夹~~而且雪糕嘅焦糖味好突出
麻糬窝夫暖暖地, 外脆内堙韧, 系好味嘅~~😋
羽衣甘蓝藜麦沙律 $88
沙律配甜品呢个组合唔错㖞, 唔想食完觉得太HEAVY的选择
打卡指数📸📸📸📸
好味指数😋😋😋