2018-01-21
唉~之前重有个食评写唔到,因为upload 左2个星期有多,都系upload唔到相。今日同朋友聚会,连相都懒得影了,因为如果影左相,我又会想upload埋相先写食评。王家沙,中式野,系我同仔仔自己出街食既话一定唔会选择既餐厅。不过今日聚会有2个小B,一个幼儿,一个小朋友,同一个中朋友,重有7个大人。咁多人又BB车,都谂左好耐先谂到,边度有得book位又有地方放BB车等。王家沙又真系几好,长Sofa,真系再多几个朋友都冇问题。食物方便,其实大家挂住倾计,食都冇乜特别留意。我有份点出主意要点既有生煎包,炸馒头,排骨粗炒,豆沙锅饼,素鹅等;除左生煎包我觉得麻麻,其他都十分唔错...系如果再有人多聚会,可以一去再叫的食物。另外朋友们Total都点左成10几20款𩠌菜,好似牛肉面,狮子头,锅贴,小龙包,皮蛋豆腐等;重有太多我记得啰。不过呢,佢个皮蛋豆腐就真系食完我都唔知有皮蛋,系朋友话比我知,我先知果个系皮蛋豆腐。完全见唔到完整的皮蛋,亦食唔到皮蛋味,只系豆腐上有pat黑色野,同少少深色既汁,个汁重要系甜既食左一啖完全唔知佢想点。虽然我地total有10几人,但又BB又幼童,最后计9位,每位12
虽然我地total有10几人,但又BB又幼童,最后计9位,每位120左右,埋计1100左右。OK啦,都唔算贵,不过我仔都冇食饱,因佢挂住同小朋友打机,食完饭行左阵街,就去左花园街买炸鸡食。即系如果我仔认真食饭,我谂可能每人要比多几十啰。不过坐得舒服都抵食既。