馬哥孛羅咖啡廳

Cafe Marco
餐厅: 馬哥孛羅咖啡廳
资讯:

2016-04-07 9974 浏览
第151篇, 开开心心写篇给笑脸的, 在电脑中有好多相片都是未写的餐店, 因为我是一个很喜欢吃Buffet的人, 就写 Cafe Marco的 Lunch Buffet吧, Let's go Go Go Go~2015.12.28 今年圣诞前后公司额外放多了几天假给员工当作新年礼物, 再加上自己取了好几日假期接连在一起就放一个长假充充电, 是日为星期一, 决定约阿弟一家大小去吃自助午餐聚一聚, 近年常去的是Cafe on M 或 Sheraton, 自己唔闷啫, 与大家聚餐偶尔都要转一转场呢!   Cafe Marco 成人收费HK$308, 小童$198 + 10%.  今期撞正有Chartered Cards Promotions八五折, 而原来在此酒店消费都可享受海港城商场X'MAS 优惠: 渣打咭签账满$1,800有Starbucks Coffee Vouchers 4张$25元送, 所以感觉上好抵 餐厅用餐区安排唔错, 唔会好迫好嘈, 侍应帮到手快手一眼关七, 感觉良好!大家 settle down我就去攞几只即开生蚝开开胃先:师傅快手, 唔该晒!  蚝肉质厚实, 入口滑

餐厅用餐区安排唔错, 唔会好迫好嘈,
侍应帮到手
快手一眼关七, 感觉良好!

大家 settle down我就去攞几只即开生蚝开开胃先:
Fine de Claire
师傅快手, 唔该晒!  蚝肉质厚实, 入口滑, 味微甜;  蚝裙边十分弹牙,带海水味, 好吃!
Fine de Claire
小朋友忍唔住, 攞咗圣诞cup cake
寿司唔差, 饭粒正常, 至少无实的的又或者好松散, 放得入口.
刺身叫了三文鱼腩, 肥美可口, 其他有甜虾, 八爪鱼等等.
八爪鱼好好食!
冻海鲜都有唔少选择:
冻蟹、虾、翡翠螺、青口
通常食完以上食物, 即我的'头盘'后我就直接跳去甜品一环及食雪糕, 但今日honey话海南鸡饭值得一试, 好啦, 见你咁热诚推, 取回一客试试, 果然唔错, 鸡滑饭香!
其实这儿热盘都颇多选择, 但我已急不及待~ 食雪糕, MOVENPICK!!!
有八款口味任选
似乎是酒店自制雪糕
自制雪糕新地
今餐用咗大约$1900, 但我可以话好开心, 一家人一起虽然说吃什么都特别好吃, 但有时都要花费一吓, 尤其是节日, book个自助餐全家人聚餐, 热热闹闹开开心心, 你见到老人家同小朋友由个心笑出嚟嘅笑容真系咩都假, 值得嘅!
2015-12-28
用餐优惠