2022-11-25 87 浏览
🤎🤎金钟- Apinara🤎🤎又到左Happy Friday~ 难得的metime 加上好朋友喺附近放工,紧系去食餐好既同吹水啦🤪平时经过Apinara 都见到有人等紧位,今次终于可以试下啦🤤环境都几舒适,枱与枱之间唔会太迫,有适当的空间,打开menu 见到佢地有期间限定菜式,朋友都话想试下,所以一共嗌左4样野,再每人一杯饮品。👍👍👍❤️香脆红咖哩鱿鱼球❤️我以为系一块块既鱿鱼,原来咬开系类似鱼饼既入面有d 粒粒鱿鱼,爽爽脆脆咁,好香好好味,上面有d 酱酸酸地做点缀,呢个系全餐饭最好食既👍💛芒果软壳蟹米纸卷💛大大只软壳蟹喺米纸卷上面,食落都几fresh, 点埋d 酱汁有加分效果。🤍椰子鸡汤🤍好浓呀😍😍😍😍一饮酸酸甜甜劲香,而且入面d 鸡同菇都好多,我地一人饮左2碗都仲有剩。推介推介👍👍👍不过一定要趁热饮,下低啲火熄左之后个汤开始变杰。💛菠萝炒饭💛味道比较淡,不过配料都几多,有腰果有肉松,食食吓有啲菠萝粒粒同鸡粒,几fresh。🧡海盐焦糖泰式奶茶🧡上面d cream 加埋一齐好饮,有焦糖味但略为偏甜。🤍椰子沙冰🤍有d 粒粒,饮落似珍多冰🤤餐厅环境靓,食物唔错,其中最喜欢鱿鱼球同埋椰子鸡汤,而
🤎🤎金钟- Apinara🤎🤎

椰子鸡汤

💛菠萝炒饭💛
菠萝炒饭

🧡海盐焦糖泰式奶茶🧡
上面d cream 加埋一齐好饮,有焦糖味但略为偏甜。
海盐焦糖泰式奶茶

🤍椰子沙冰🤍
有d 粒粒,饮落似珍多冰🤤

餐厅环境靓,食物唔错,其中最喜欢鱿鱼球同埋椰子鸡汤,而且价钱唔贵,CP 值高👍

2022-11-25
香脆红咖喱鱿鱼球