2017-04-12
星期五㖞,对我呢啲五天工作嘅人嚟讲,个心已经飞咗去放假啦!但系放假前,梗系要食餐好嘅lunch对自己好啲啦!所以我地就去咗食日本嘢,食咗Genki!其实佢有4个lunch set嘅,通常啲人一系就拣全sushi set, 一系就拣我呢个set啦。如果我平时呢,就一定会拣全sushi嘅set嘅,因为我最钟意嘅辣味三文鱼,但系今日身体唔系几舒服,所以我就拣咗呢个啦。佢有沙律,关东煮,有牛肉udon, 仲有6件sushi! 我想讲,其实系好够饱嘅。啲寿司都系大路嘅寿司啦,不过个炸虾卷差少少,唔系好够脆。鳗鱼,三文鱼都好正路呀,个竹手肉乌冬其实系真系几好,因为佢够热,而且啲乌冬唔系cheap嘢,真系有咬口。关东煮就一般般啦,但我觉得佢只系配角,其实又冇咩所谓。整体嚟讲,系唔错嘅选择,好就好在唔洗排队,可以坐低慢慢食,倾下计咁。咁先系happy friday呀嘛!