2024-06-06 142 浏览
趁住tgif (thank god it’s Friday) 同老公一齐出尖东happy hour~ 其实我最钟意食越南菜😍所以拣左一间泰越餐厅,呢间餐厅好有情调,餐厅系开放式,我哋坐近户外,感觉好休闲舒适😌餐牌有好多选择,我地拣左:炭烧香茅西冷牛肉呢道前菜充满香味😍西冷牛肉卷煮香茅然后炭烧,食落非常之香,除咗炭香味,仲有腌料同香茅嘅香味,牛肉味仲要非常香浓,真系好好食😍附上嘅两款酱汁都好夹,包埋米粉、生菜同埋一金不换同芫荽等等一齐食,口感同香气够晒丰富,真系超级好食😍泰式椰菜苗椰菜苗好新鲜同细嫩,火候控制得啱啱好,入口爽脆清新,简单以蒜蓉炒已经非常好食😋泰式黄咖喱蟹肉配蒜蓉包黄咖喱真系非常出色,系带甜而有香浓椰奶味既咖喱,好味到令人一啖接一啖,啱晒我嘅口味😍咖喱份量非常足够,睇返相都好想再食😍青咖喱鸡炒饭炒饭有㶶㶶既青咖喱味,好香嘅一个炒饭😋食落带一啲辣,越食越过瘾🤓炒饭以外仲有一串大既鸡串烧,好好味😋椰丝斑兰丸子布甸最后甜品我哋拣咗呢款椰丝斑兰丸子布甸,望落颜色好吸引,斑兰味既小西米入面包住一球奶皇馅,面头配上椰丝,橙色既椰丝有种花香味道,好特别既一款甜品😋呢间餐厅最舒服嘅地方系开

餐牌有好多选择,我地拣左:

炭烧香茅西冷牛肉

泰式椰菜苗

泰式黄咖喱蟹肉配蒜蓉包

青咖喱鸡炒饭

椰丝斑兰丸子布甸

呢间餐厅最舒服嘅地方系开放式,可以望住外面嘅风景慢慢食,餐厅好有气氛同情调,真系一个好适合happy hour嘅地方😚饮品同食物嘅选择好多,而且质素好好😍下次都要同老公一齐再嚟🥰