早几日一听到希慎满记开左间复古怀旧甜品屋,重点系有Hello kitty主题港式甜品😍,当然要快啲去朝圣~🤘🏻😆见到全部都系Hello Kitty嘅嘢睇到都已经好开心!😍❤️款式来讲唔算太特别都系啲中式糖水,不过卖点当然系每一个都有Kitty嘅样~😍叫左个苹果焗西米布甸🍮、苹果杞子炖桃胶🍎,个焗西米布甸入面啲苹果蓉夹埋一齐食酸酸甜甜几好味,唔会好似夹莲蓉咁甜😋;个炖桃胶好清甜,不过桃胶份量得好少😕,所以比较上似饮品多个甜品,入面有块Kitty样嘅腌苹果,好得意搞到我最尾𠮶啖先舍得食😬~整体感觉叫做OK但又未至于好出众(可能自己始终钟情于西式甜品多啲😬🤷🏻‍♀️),不过Kitty迷就好值得去拜访下,因为净系卖相都已经加咗好多分~👍🏻😆唯一唔好嘅地方就系人头最低消费要$125😯,始终都只系满记出品所以觉得定得偏高少少~不过冇计啦自己钟意Hello Kitty,而且影吓相都值得!😝😙

苹果焗西米布甸
苹果杞子炖桃胶