2021-07-11 1230 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃荃湾出名多野食,今日热辣辣🥵☀️好想揾间𝘤𝘢𝘧𝘦 坐下,系商场中行过呢间餐厅好似日本𝘮𝘶𝘫𝘪 𝘧𝘦𝘦𝘭好𝘤𝘰𝘻𝘺 咁,于是就排队试下。中午时间等左约十分钟入得,餐厅都算几大,所以𝘵𝘶𝘳𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘳𝘢𝘵𝘦 都高。入面既装修系日本和风,以木色为主,天花加入左大量木条子元素,墙上挂左好多画同植物黎增加空间感,令人感觉好放松😌星期六日都有𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵,连汤同日本茶/ 热黑咖啡,亦都可以加钱转其他饮品。🌟𝑺𝒖𝒌𝒊𝒚𝒂𝒌𝒊 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑺𝒑𝒓𝒊𝒏𝒈 𝑬𝒈𝒈 𝑼𝒅𝒐 𝑯𝒐𝒕 𝑷𝒐𝒕 🍲寿喜烧牛肉温泉蛋稻庭乌冬锅 ($82)我好钟意食寿喜烧,因为好钟意热辣辣咁饮住汤既感觉。呢道寿喜烧既牛肉比较薄身,似打边炉果种肥牛,亦都𝘋 脂肪,系我钟意食既。锅内有四季豆、鸣门卷同温泉蛋。呢间餐厅主打用日本米同埋日本鸡蛋🥚,另外加温泉蛋要加$15。加入蛋液之后我大大口咁饮左啖汤,味道有𝘋 偏咸,唔似一般咁甜甜既味道,有少少失望。但好彩𝘋乌冬好烟韧,算系合格。🌟𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒖𝒕𝒍𝒆𝒕 𝑷

🌟𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒖𝒕𝒍𝒆𝒕 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝒂𝒏𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝑷𝒂𝒕𝒕𝒚 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑹𝒊𝒄𝒆 日式咖喱吉列虾芝士汉堡定食 ($86)

佢既卖相几靓,饭上面有好多滑蛋,仲有有两块汉堡扒同一只吉列虾,加埋𝘋 咖喱汁好吸引。吉列虾🍤味道几好,炸粉够薄,但只得一只。汉堡扒几有咬口,一咬落去,入面既芝士爆晒出黎,仲要拉到丝。正。而个蛋就好滑,加埋咖喱汁送饭一流。如果咖喱汁多𝘋𝘋 就更加好啦。

跟餐既味噌汤唔算太浓味,味道一般。另外仲送左个甜品-紫薯芋泥🍧,呢个甜品反而系我最欣赏。佢既紫薯味好浓,仲要食到有𝘋 紫薯颗粒,几有口感。

饮品方面,饮左杯𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 (跟餐既冇跟奶),所以真系有𝘋 苦,配埋个紫薯芋泥𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦番𝘋 苦味唔。𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦个卖相好靓,有个木盒仔装住杯野饮,影相好靓。

走既时候见到隔离枱既意粉同𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵都好吸引,下次再去试😛

📍 𝗵ō𝗺𝘂 𝗯𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗶𝗹𝗹𝗮
𝘚𝘩𝘰𝘱 2013, 2/𝘍, 𝘋𝘪𝘴𝘤𝘰𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘗𝘢𝘳𝘬, 398 𝘊𝘢𝘴𝘵𝘭𝘦 𝘗𝘦𝘢𝘬 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘛𝘴𝘶𝘦𝘯 𝘞𝘢𝘯
荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城2楼2013号舖

寿喜烧牛肉温泉蛋稻庭乌冬锅