2016-03-07 919 浏览
之前病咗好耐,一直都未好番,想食好多好多嘅甜品都唔得,所以今次衬我个病好得七七八八,一定要一次过将啲甜品食翻够本!!讲到又平又好味,梗喺要拣晶晶啦~~杨枝甘露,食之前闻一闻,有好香嘅芒果味同埋奶香味,西米露噶浓度啱啱好,再加上芒果嘅甜味同西柚嘅少少酸味一齐落肚,啱啱好中和翻!玫瑰姜汁汤丸。汤丸嘅糖水有好浓郁嘅姜汁味,汤丸咬落去好软熟,而且入面系我最钟意食嘅莲蓉馅,一边食仲可以一边闻到好香嘅玫瑰花香水果豆腐花,之前一直都钟意食最普通嘅豆腐花,今次终于决定要试下新品种啦。点知一食先发觉味道好特别。豆腐花上面嘅生果有好多,而且冰凉嘅生果同热辣辣嘅豆腐花一齐食,软硬冲突嘅口感独特!姜醋蛋,姜醋非常好咁深入鸡蛋入边,令到蛋黄都有好香好浓嘅姜醋味,正!
讲到又平又好味,梗喺要拣晶晶啦~~
2016-03-01