2023-09-27
次次去Soho入Uma Nota都净系饮嘢,佢啲cocktail真系有惊喜 ,好出色,味道唔会一成不变,我话想要mint,好多时出边啲bar tender都是但落啲香精搞到成杯牙膏味,Uma Nota bar tender唔会令你失望,成杯cocktail紫苏味劲fresh劲香😉😉☺️☺️😛😛今次唔系净系饮嘢,平时座无虚席,今晚行过竟然有两个位,即刻同friend坐低食个晚饭好少食巴西菜,佢个炸木薯芝士粒Dadinhos de tapioca好烟韧好有咬口咸咸地好开胃,头盘已经令我哋心心眼😍😍,份量好足够两个人食完已经有少少饱肚,虽然即叫即炸,但系完全冇油腻嘅感觉,nomnomBeterraba 系全部菜,佢应该腌制过再煎,甜甜地有少少㶶,配埋佢个豆腐奶油好浓郁,钟意白汁feel嘅朋友唔可以错过,直程可以当主菜,非常饱肚Avacado roll 不过不失冇咩特别同出边嘅熟寿司一样Wagyu No brioche 和牛多士呢几年好多餐厅都有,有少少失望,因为有啲油,佢啲和牛用咗好甜嘅洋葱同埋洋葱酱配埋一齐,所以盖过咗和牛味道,和牛口感煎得啱啱好唔会太熟入口即溶,系我觉得个酱汁有啲over 成
成间嘢气氛好好每台都倾得好开心好大声😗👏🏻,如果同闺蜜想静静地倾偈建议坐吧枱,enjoyable night
Wagyu No Brioche
Beterraba