已是第三次造访Teddy's。八点入座,冇耐已full house。叫左一个set dinner,一个appetizer,一个risotto加廿蚊有埋汤同drink,后加个dessert。野食o既质素冇上两次o黎食咁好,一个原因可能o系我地坐o系冷气位对落,令d野食好快冻。soup of the day o系cream of spinach,唔o系我杯茶,淡口,不过唔难饮。朋友食鹅肝,一贯o既美味同份量慷慨,同煮o既南瓜尤其香口美味;朋友o既seto既牛柳叫medium就真o系o黎medium,不过侍应落单果阵冇问要几成熟,要叫返佢转头讲,搞到朋友拎晒头;牛柳伴著两个连壳带子(or贝类海产),我食左个,好腥。我食南瓜大虾risotto,risotto好好o赵,不过非常creamy非常漏,印像中,奥海城Relaxing Tea House果个可能唔o系咁正宗o几海鲜risotto爽身d,对我胃口多d。大虾够大,但完全唔热,肉几韧,麻麻。再加个tiramisu,都o系好vanilla而唔太有cheese同alcohol o既味道,不过唔当佢o系tiramisu,都觉得好味o既。野食同服务都
野食同服务都可以好d,但朋友食完都o系赞,话成个餐感觉好homely埚~又好在在座o既细路冇o系度wee哗鬼叫问长问短嘈生晒。佢俾钱,五旧水唔使侍应找钱,咁豪爽真o系少有,佢钟意就得啦,thank you。