2023-01-23 241 浏览
唔知系咪因为自己喺中环嘅关系,特别会注意呢排有海量嘅餐厅开张,其中一间系隔离嘅中环街市food court入面嘅KIN NOODLES。可能你话点解介绍呢啲呀,讲下寿司串烧fine dining西餐咪好,做乜写food court野。有时喺中环你比$100可能都食到啲好难食嘅嘢,咁如果写啲同样价钱你可以食到啲唔错好食嘢咁唔系几开心咩。呢间KIN NOODLES最正嘅系基本上好多唔同亚洲国家嘅面类都会有,台湾牛肉面、喇沙、韩国辣面、炒河粉、炒粿条等等,夹咗几个朋友过嚟试晒佢几个款,食完系几好,就写下啦。大推嘅系槟城潮州炒粿条,镬气够足料,热度一流,有大大只虾仲要有最正嘅猪油渣,讲真,food court有呢个水准真系出奇,收呢个价绝对超值。台湾有机牛肉面真系做得几好,有丝丝的药材香,辣度有少少劲,唯独系佢哋嘅面条比较谂,唔系个个钟意,不过个有机牛肉真系好入味同腍身。我自己几好呢个本地蚵仔台湾面线,有几肥大的蚵仔,又要有贡丸,可惜面线唔较多,如果好似阿宗咁多面线,应该仲正。泰式辣有机牛炒河都不错,特别在佢嘅河粉,就系平时我哋食开嘅肠粉一样,同佢有机牛肉双剑合璧,绝对你系外面食唔到嘅野。佢同

泰式辣有机牛炒河都不错,特别在佢嘅河粉,就系平时我哋食开嘅肠粉一样,同佢有机牛肉双剑合璧,绝对你系外面食唔到嘅野。佢同粿条,牛肉面我都好钟意,要试下。

其他选择如韩式人参走地鸡汤叉烧面,韩式辣海鲜汤面,虾籽花胶捞面相对无前者几个吸引,但以中环嘅水准来讲不错,只不过我推介嘅槟城潮州炒粿条同炒河粉真系一定要食。