2020-03-19
小编听过好多人推介喱间饺子馆嫁喇,因为大件夹抵食!!🤤终于,小编有一日出天水围摆Roadshow,可以亲自拜访喱间街坊食堂噜!!🙊小编因为要饮无味精靓汤,所以拣左汤饺 (不过小编唔肯定食炸饺子会唔会跟碗靓汤啊😵),同埋想试多款口味,所以就拣左双拼噜~~~✌🏻.HK$36/6只 HK$43/8只 双拼 +HK$2.#粟米香菇猪肉饺 🌽🍄🐷哗,D饺子洗唔洗咁大粒,就快连只汤匙都hold唔住!🤯一定要分开好几啖咁食~🤭而喱款饺子好香,同埋咬开有猪肉汁渗出黎,好好味!虽然d香菇同埋猪肉剁得比较细,但因为粟米既关系,口感仲系好好!😚.#香菇木耳鸡肉饺 🍄🐔本身小编系心仪粟米饺多d,因为我钟意粟米又系喱度既招牌~然后双拼的话,另一款唔想再试猪肉饺,所以就拣左喱款鸡肉饺噜~估唔到有惊喜!!!🤩因为鸡肉冇剁到好细,仲系有咬口,同埋都算滑!然后配合埋香菇同木耳,味道系香浓嫁!好味啊!!虽然,食第二/三只个阵可能会觉得有少少咸,但饮啖汤就冇问题啦!!!😝.#鱼胶翅骨红萝卜猪骨汤 #无味精 #老火汤 🥰哈哈,其实小编饮唔出入面D料系真既😂 但系佢真系无味精,无个种平时喺街食饭饮中汤既死咸味~搞到小编忍唔
HK$36/6只 HK$43/8只 双拼 +HK$2
#粟米香菇猪肉饺 🌽🍄🐷
#香菇木耳鸡肉饺 🍄🐔
#鱼胶翅骨红萝卜猪骨汤 #无味精 #老火汤 🥰
哈哈,其实小编饮唔出入面D料系真既😂 但系佢真系无味精,无个种平时喺街食饭饮中汤既死咸味~搞到小编忍唔住一啖接一啖咁饮晒成碗嫁!!🙈
🏆 「猪」味指数:8/10
📌 温馨提示:真心,女仔真系叫6只就够喇,连米线都可以唔洗加!!个日小编好肚饿又贪心,叫左8只……🤦🏻♀️去到最后真系因为好好味所以坚持不浪费,点知饱到上头壳顶啊!!!😱🥴