2018-12-01
Lab10-入实验室食韩牛每次行过朗豪坊都俾哩间餐厅既装修吸引咗,企系门口望咗好耐,终于鼓起勇气入去开餐。Lab10有别于其他韩烧餐厅,唔会劲臭油烟味,细问之下,抽风设备原来安装系烧烤炉两边,令到抽风效果加强。🐻精选和牛拼盘$360厚切牛舌同个名一样真系厚切,超级爽口。首尔牛肋条牛味劲浓,烧熟牛脂香味更重。牛小排牛质好柔软,入口即溶。牛后腹肉同牛小排雪花分布平均,附送生菜一盘,可以夹埋烧肉一齐食,加埋韩式辣酱,减低油腻之余又正。🐻韩式海鲜葱饼$65葱饼内软外脆,特别系边位脆卜卜,粉浆唔厚好足料,基本上每一块都有一只虾,同埋大量泡菜同葱,点埋佢地个酱简直一流。🐻豆腐泡菜汤$78用上石锅装汤摆到上枱仲keep住滚,对于唔系好食得辣既我,个汤底都几辣,除咗豆腐同汤菜外,仲有劲多材料,蚬、脆玉瓜、虾仔同鸡蛋,口感好丰富。🐻脆香芝士炸鸡$68炸鸡粉酱唔厚,肉质非常嫩,但芝士量不足,做唔到我期望既拉丝效果,好彩附送一碟芝士酱补救返。
🐻精选和牛拼盘$360
🐻韩式海鲜葱饼$65