2022-01-18 209 浏览
前排同事喺咁话想食Lady M,难得早放就谂都唔谂一齐去食个Tea~值唔值见人见智,但CP值就一定低既。虽然市面上有好多声声「平价版LadyM」,但我试过就觉得味道质素上都仲有一段距离。所以佢贵系贵得有道理。千层蛋糕真心好食!首先呢个系高技巧又哂时间既蛋糕款式,仲要佢既cream既质地拿捏得唔错,甜而不漏。平时劲怕食cream既姨姨表示可以自己砌哂一件细cake。饼皮整到好薄得黎又保留到应有既口感,唔会食落成口cream,可以咬到软冧既饼皮,靓balance。口味黎讲,首推原味,百吃不厌!其他口味都不错,就算出限定口味都可以一试,差极有个谱。抹茶好香好浓,食落好似饮紧手摇咁,够甜。桂花就比较清新,冇咩特别浓味,但就会突出左个甜味,食得耐就会觉得太甜。

$75 (其他)