之前已经听闻过Little Vegas既大名😂😂😂 身边朋友都话好想试!但无奈次次都劲多人,好似要等个半钟😳所以都去左第二度食!今次我地坚拎要去呢度食饭!😂所以早左劲多上去,大约6点钟左右,上到去居然无人😱😱😱 因为朋友仲未到,所以同个店员预约左位先,要7点先齐人!好啦!7点钟齐人到门口等,楼下排队搭lift已经有好条队🙄🙄 上到去都已经逼满晒人!虽然bk左位,但都仲要等多15分钟😭💦 终于到我地入去啦未入去系出面已经听到好有新年气氛既新年广东歌😂🎤🎤 一步入餐厅门口,就觉得餐厅格局好有格调,灯光微暗,但有很多特色小灯饰!另外都有很多可爱小摆设,每一样都充满怀旧赌城风味✨✨ 首先,我地嗌左一个小食拼盘(半份),一个黑松露野菌长通粉,同一个鱼手指😋野饮方面嗌左一杯水果茶同士多啤梨梳打!首先到既系呢个赌城小食拼盘!睇到个卖相已经相当吸引,而且有齐所有我最钟意既炸物😍😍😍简直系人生一大享受!拼盘食物种类都好丰富:有薯角、洋葱圈、芝士磨菇、鸡翼、香肠;份量相当大份,3个人食刚刚好!所有炸物都好香脆,薯角更加食到停唔到口😭想唔肥都几难另外两个朋友order左一杯水果茶,睇其他食评既时候已经

赌城小食拼盘(半份)
另外两个朋友order左一杯水果茶,睇其他食评既时候已经见到好似好大杯😳果然名不虚传!一杯已经足够两个人饮!杯入面仲有好多水果!
水果茶
我就order左呢个士多啤梨梳打,一饮就成个口充斥都士多啤梨味,梳打令口感更冰凉!虽然我时不喜欢太甜的饮品,但这杯甜得来没有那种很腻的感觉!值得推介!
士多啤梨梳打
接著上菜的就是这碟黑松露野菌长通粉!这个简直为这顿饭起了一个画龙点睛的作用!因为其他order既都系炸野,呢个长通粉正正可以中和个种油腻既感觉😆😆👍🏻👍🏻黑松露味道浓郁,配合野菌好好味!长通粉时间控制得岩岩好,好in un😋😋😋😋一试难忘
黑松露野菌长通粉

仲有呢个鱼手指,炸到好香口,脆卜卜!配合酸酸甜甜既酱汁好开胃!
炸鱼手指
最后因为朋友想食甜品,我地都叫左呢个时令鲜果窝夫🍹🍹可惜的是,这个窝夫是个不太成功的甜品!先说味道,味道不错,但略厌粉浆太厚,食落好似唔熟咁,好似好难消化,而且水果都不是太新鲜🙈下次我是不会再order甜品😂但是主菜是一流90分的!
时令鲜果窝夫
时令鲜果窝农夫
2016-02-05
庆祝纪念
生日
赌城小食拼盘(半份)
水果茶
士多啤梨梳打