2019-05-13
终于到星期三啦,今晚黎左铜锣湾揾🙎🏻♂️食饭,简左呢间有live band既餐厅🍴餐厅环境几有情调,好啱黎食饭倾计😌7点几黎到未有live music🎼住,后尾先有live band,一边食饭一边听歌好有气氛🥰食物款式都几特别,尤其系前菜同risotto,主菜既肉类都好吸引,有烤猪手、羊架、黑毛猪扒等😆前菜叫左<伊比利亚黑毛猪火腿蜜瓜&帕马火腿蜜瓜马卡龙我觉得呢个伊比利亚火腿比平时多数食既parma ham甘香多d,而且冇咁咸同少d油脂👍🏻蜜瓜都好甜我都系第一次食parma ham味既macaron,中间果层真系ham既味,咸咸地几特别$128有咁多ham同蜜瓜好抵食😋主菜我地叫左个<烤德国🇩🇪咸猪手>呢个我地都觉得好高质。首先猪手皮烤得脆又有d烟韧感,猪手肉质好嫩滑,中间有少少白雪雪既脂肪,好香好滑👍🏻👍🏻成只猪手都腌得好够味,唔错。通常食德国🇩🇪烤猪手都配有酸菜,可以减低猪手既肥腻感,佢呢度都有细细碟既酸菜,个酸菜如果腌得入味d会更好,同埋差左少少清新既风味。晚餐🥣系要食d饭既。叫左个<上汤龙趸鱼柳意大利饭>个龙趸几鲜味同嫩,本身都有做少少调
餐厅环境几有情调,好啱黎食饭倾计😌
前菜叫左<伊比利亚黑毛猪火腿蜜瓜&帕马火腿蜜瓜马卡龙
$128有咁多ham同蜜瓜好抵食😋
伊比利亚黑毛猪火腿蜜瓜&帕马火腿蜜瓜马卡龙
主菜我地叫左个<烤德国🇩🇪咸猪手>
呢个我地都觉得好高质。
成只猪手都腌得好够味,唔错。
烤德国咸猪手
晚餐🥣系要食d饭既。叫左个<上汤龙趸鱼柳意大利饭>
个龙趸几鲜味同嫩,本身都有做少少调味,绝对冇雪味👍🏻个上汤汁有干番茄🍅、葱、香肠,估唔到既系有胜瓜同豆腐,个汁有d似龙虾汁但又唔系exactly似,几好味同好特别😁
意大利饭要有少少硬同烟韧先好食,呢个饭都做到👍🏻
上汤龙趸鱼柳意大利饭
总括黎讲我觉得呢度既食物都好高质而且特别😁
对钟意听live music既朋友都系一个唔错既选择,真系几有情调架☺️