2017-10-19 1096 浏览
尖沙咀永远都系约晚饭既胜地,因为无论对于香港定九龙既朋友,番屋企都比较方便😂今晚约左d旧同事系尖沙咀晚饭,全女班既关系当然就系拣d楼上cafe倾下计啦,咁岩系OpenRice search 到呢间有live music既小店,好难得cafe都会有live band,又见到d review唔错,就拣左呢间「骚」🤗餐厅系一座旧大厦既9楼,size唔大只能容纳大约三十零人,入到去感觉都几warm。一入去就见到个mini stage,我地被安排坐正系stage 前个张枱,同个singer好近可以话系零距离😂呢到既drinksd名好得意,我order左呢杯叫热恋中的废青😂 佢其实系洛神花特饮,酸酸地好开胃,店员罗佢黎个时仲讲笑咁这我 废青丫😂几个女仔唔少得既一定系沙律,呢个鸭胸沙律份量偏少🤔 菜都唔多条,预好左比你成份咁吉黎食,每片鸭胸跟一块青瓜一片生菜一片椰菜。鸭胸都几好食既。叫左个忌廉蟹肉意粉,面个d系坚蟹肉唔系蟹柳,忌廉汁都调得唔错唔会太稠,可惜意粉份量都系偏少,每人一啖仔就无lu👋🏻 炸鱼手指有4条,岩岩好一人一条😂 外皮炸得好脆,可惜鱼肉太实,食落口感有d似咬象胶🤔🤦🏻‍♀️薯条既份量对

热恋中的废青

烟鸭胸沙律

蟹肉忌廉意粉

鱼手指

薯条既份量对比起其他食物都算多,炸得又够脆,所以我地最后听歌个时encore嗌多左份🤣
原味薯条

香蒜巴马火腿意粉可能无咩汁,味道偏淡少少,意粉上既Parma ham偏瘦,岩晒怕肥既女士们💃🏻
香蒜巴马火腿意粉

我地仲share左个all day breakfast,卖相唔算特别吸引,食物种类唔多,份量比较少,值得一提既系d茹炒得好味无up味,薯饼够脆👌🏻
All  day  breakfast

四个人埋单都要$1200,以食物质素同楼上cafe黎讲绝对唔便宜。

不过考虑到有live music听,驻场歌手都唱得几好,仲要由8点至10点唱足两个钟,又有得写纸仔点歌,当比多少少钱去听歌都ok既☺️ 个晚既歌手主要唱台湾歌为主。

系尖沙咀区既楼上cafe,坐得舒服又有live music听,选择都应该无几多间,三五知己想听下歌饮下野食下snack,[骚]都算系唔错既选择👍🏻👍🏻顺带一提,店员态度好好,仲会讲下笑,都几warm嫁^^
Hand  craft  beer
2017-10-03