2022-07-08
上一次特登去买点知佢收左,今日收工经开竟然仲开紧,而且只系等10分钟就有🎉一场黎到一定系试佢最出名既焦糖炖蛋泡芙🐣因为系即叫即整,拎上手己经感觉到枪烧焦糖既热同忌廉既冷,泡芙外脆内软,外面十分酥脆,而入面有2只酱,系忌廉同吉士,吉士酱中仲见到一粒粒既云尼拿籽😍所以香得黎唔会太甜,而且cream都打得好幼滑👍🏻最有心思系泡芙外边有加左少少海盐,所以食晒成个都完全唔腻(当然size较小都系原因之一😂)唯一美中不足既系泡芙冇乜焦糖炖蛋既感觉😂除左面头既「焦烧」薄脆外,「炖蛋」就冇乜存在过😂😂如叫「焦糖吉士泡芙」既话就唔会咁大落差🙈整体黎讲,系几好食,不过价格偏贵,而且唔知系咪因为我都6点几先到就收工,冇左堂食位,要系店外食,天气又热,都系要急急脚咁食,享受就欠奉🙊如果要再食多次都ok既,不过要冬天先好揾我😗☃️是次价目表焦糖炖蛋泡芙 $40
一场黎到一定系试佢最出名既焦糖炖蛋泡芙🐣
是次价目表