2021-11-12 269 浏览
今日去咗铜锣湾觅食,又系我最钟意嘅日本菜,但又有午市优惠,我拣咗个午市定食,佢个set 入边包左沙律🥗、茶碗蒸、面豉汤,仲有一个甜品。沙律🥗、茶碗蒸,食完都几开胃。主食方面我拣咗和风山椒烧汁牛柳,野食一上到枱就闻到层层嘅香味,相机食先,之后就快快想试吓佢嘅味道,牛味都几重,都几Juicy,记住加少少洋葱咁食,咁样可以同黑椒嘅味道中和返,会更加夹!牛柳嘅下面系满满嘅蔬菜,蔬菜都非常之新鲜嘅,而且都有几多下。另外,面豉汤足料,都几好饮。之后我再单点叫多一个葱吞拿鱼腩手卷,呢个呢个手卷俾咗喜出望外嘅感觉我,好鲜甜,好足料,成个手卷都有吞拿鱼腩蓉,值得一赞。最后上咗个甜品系抹茶味嘅蕨饼,好QQ弹弹,good ar!!! 好中意食呢个甜品!

沙律🥗、茶碗蒸,食完都几开胃。