2021-04-16
个人觉得外国菜都咁上下贵,竟然比我揾到一间jeng 野~ 任叫西班牙小食都系每人$150,如果想要主食加$30就有~ 重点系各种小食都好食,唔会讲抵食就有失味道~ (第一次太多相想post ~) 环境方面我觉得好okay ! 有西式外国餐厅嘅感觉,而且灯光好浪漫,有一种小高级嘅feel~ 几适合情侣食个high quality lunch ~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5Environment :📸📸📸.5 /5 Price 💰$150 per person / add $100 unlimited red/white wine 🍷 实在太多食物拣了,净系讲比较推荐𠮶啲!(╹◡╹)Potato & Onion Frittata 蛋饼好蓬松,而且味道好rich, 非常重蛋味 ~ 好食! (之前食过蛋饼薯仔太大食唔到蛋味,呢个完全相反) White Wine Mussels 青口好新鲜有甜味,酒味适中,而且好juicy ~ Sardines Red Pepper on Toast 有银鱼柳同沙甸鱼迷你多士,个人比较喜欢沙甸鱼多啲因为些腥味
个人觉得外国菜都咁上下贵,竟然比我揾到一间jeng 野~
打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5
Environment :📸📸📸.5 /5
Price 💰
实在太多食物拣了,净系讲比较推荐𠮶啲!(╹◡╹)
Potato & Onion Frittata
White Wine Mussels
青口好新鲜有甜味,酒味适中,而且好juicy ~
Sardines Red Pepper on Toast
有银鱼柳同沙甸鱼迷你多士,个人比较喜欢沙甸鱼多啲因为些腥味低啲,两款鱼多士好适合配酒!
Shrimp & Fish Dumplings
食落去虾味好重而且酱汁偏浓,都几有西班牙风味~
Short Rib Beef (Main Course +$30)
牛肉炆到好冧仲好入味添,旁边嘅配菜虽然比较普通,但系+$30有高品质嘅牛小排都几唔错!
推荐值: ⚜️⚜️⚜⚜ /5
超满足又深刻印象嘅午餐~ 极度建议叫酒饮! 始终Tapas 口味较重而且同酒好夹,好chill嘅vibes ~ 下次再嚟试!