2018-04-13
日日要谂午餐食咩都好烦,经过上环就试下呢间the lot啦,之前都试过呢餐,觉得都ok, 今次再食就有啲失望啦🙈 唔算差,但比之前差左,某啲地方真系希望变返之前首先叫左个粉,呢个粉有啲蕃茄蓉做调味,其实呢个都几好食,粉唔会整到太淋或生,而且入味!但系份量就值得斟酌一下了,同埋个辣味个人黎讲厌佢有啲太辣,食左一旧已成口好似火辣辣咁!有啲辣得制啦~肉酱千层面,呢个几好食,份量就唔讲,自己有得睇,味道同质感都煮得好唔错!蕃茄味重,肉酱味都够厚口应,唔错!呢个扒就有啲失望啦,个扒叫左medium rare,剪开都系medium rare嘅生熟程度,但系就真系好老,唔系熟到老,而系我觉得系扒嘅质素有啲稍色,所以令扒嘅口感过韧,有啲剪得开但咬唔开感觉🙈相反个鱼令我有啲希望,个鱼煎得尚算ok, 鱼质有啲小小鞋,但又唔会好干,但味道却调配得好好味!服务态度环境就无问题,好好,但食物味道份量要做返好先得啦👍🏼