2021-06-09
M5和牛任食盛宴今日星期一,平日出街食饭又冇咁多人,优惠又多,今日食了一个M5和牛任食的火锅放题,由于早左一日预约,加上whatspp订座,所以有优惠。而今日又星期一至四,所以有买一送一。 日式火锅放题最近越开越多,个人觉得最紧要一大班朋友食得开心,大家都找到自己喜欢的食物就好。其实有90分钟、120分钟及150分钟可以拣的。150分钟就岩晒大家吹下水,就算大家食饱饱,都可以饮住野然后倾下计。食物种类十分多,日式放题首先黎个剌身先,三文鱼、甜虾等等都十分新鲜,令人一开始等火锅水滚之际都可以食住等。另外,亦有大量日式炸物、寿司及熟食等等。天妇罗、炸茄子、肥牛金菇卷等等。仲有最钟意食既盐烧鸡翼添呀。超级正。而且炸物都系新鲜炸起,唔会冻晒,每一件都好脆。 而主角火锅亦有唔同汤底可以选择的,今日寿喜烧汁,正正可以食出食材原味道。首先,海鲜拼盘方面,有大扇具、大蚬、海虾、蛏子、青口、鱿鱼、螺等等。我地急不及待先煮晒所有海鲜,趁汤底未有油,黎一个海鲜餐。食物质素唔错,海鲜有鲜味。份量都好够,每次下单亦好快,蚬、蛏子亦可以再叫。 至于牛肉方面,先有一碟日本和牛送,系超级好味,肉质一流。而我个餐本身系
食物质素唔错,海鲜有鲜味。
份量都好够,每次下单亦好快,蚬、蛏子亦可以再叫。
至于牛肉方面,先有一碟日本和牛送,系超级好味,肉质一流。而我个餐本身系M5和牛任食,叫了两次,一碟份量都好多。仲可以叫黑豚片,豚腩肉,美国肥牛等,岩晒一大堆人齐齐食。
其他火锅料,面,乌冬、丸当然都唔少得啦。
而菜类,好钟意佢菇有好多,蟹味菇、秀珍菇、鸡脾菇、冬菇都有!