2023-05-18 63 浏览
有调查显示无论系职场,定系屋企,女性会比男性承受更大嘅压力。面对压力大家会点处理?🥺我就一定要Me Time,自己一个叹杯红酒🍷,好好沉淀同照顾一下自己疲惫嘅身心🥹🥹生活已经难过,所以要对自己好D,拣番枝好嘅红酒放松下🍷唔好求其灌酒精落肚叫叹红酒!唔知拣咩红酒可以参考下我嘅  pick 🫶🏻今次介绍加州酒好吗?希望可以比加州嘅热情同活力cheer up下!🥳🍷Orin Swift 8 Years In The Desert 2020 $498📝Robert Parker’s Wine Advocate 91 pointsOrin Swift嘅创办人Dave Phinney可谓Napa酒界传奇!曾被评为「年度酿酒师」,Robert Parker更大赞佢嘅酒充满特色与复杂度。加上佢嘅酒标充满艺术感,辨识度极高,同佢嘅葡萄酒一样兼具质素与性格。呢支  嘅酒可谓美国加州葡萄酒嘅缩影。葡萄酒以 Zinfandel混酿,其饱满酒体、高酒精度(15.8%)以及黑果、辛香味道特色非常突出,闻落仲有芳香嘅香甜味道。不过香甜感觉仅止于此,一入口就能感受到细腻单宁,随之而来嘅酸度同红莓余韵更令人感觉意犹未尽
呢支  嘅酒可谓美国加州葡萄酒嘅缩影。葡萄酒以 Zinfandel混酿,其饱满酒体、高酒精度(15.8%)以及黑果、辛香味道特色非常突出,闻落仲有芳香嘅香甜味道。不过香甜感觉仅止于此,一入口就能感受到细腻单宁,随之而来嘅酸度同红莓余韵更令人感觉意犹未尽,想一饮再饮。

🍷Crossbarn by Paul Hobbs Sonoma Coast Pinot Noir 2018 $388
见到美国传奇酿酒师 Paul Hobbs嘅大名,就知呢支葡萄酒系好酒。  呢枝酒以小红莓干同肉桂、肉荳蔻等香料嘅香气唤醒味蕾,配合樱桃同Santa Rosa李子嘅果香味道,风格清新。柔滑嘅单宁同酸度则余韵悠长,令人印象深刻。
外卖自取
用餐优惠